torsdag 25 september 2008

Invandringspolitik & segregation

Svensk invandringspolitik har sedan länge varit ett hett ämne, enligt somliga - ett föredöme.
Och enligt andra raka motsatsen.
Tyvärr är det så att svenskarna idag är uppdelade i två läger, de som tycker att det fungerar bra och de som vill strypa invandringen till intet, i stort sett.
Men var hör man de röster som förespråkar förbättring av det systemet vi har idag och släppa än mer på tyglarna?
Många av oss glömmer idag att världens finans metropol är städer som NYC/Washington, Tokyo, London, Dubai, Hong Kong och snart Moskva och Peking.
Främst av dessa är NYC & Washington som går i spetsen för den i särklass allra starkaste affärsmarknad de senaste 100 åren, åtminstonde.

Och vad gör väl att det land de tillhör är såpass starkt, ekonomiskt?
Invandring.
USA är ett land som består utav endast invandrare och har haft nästintill fri invandring i flertalet år, till och med 2000-talet.
Förvisso vet man vad grunden till finanskrisen är men samtidigt kan man fråga sig om den mer och mer strikta invandringspolitik förvärrar landets chans till återhämtning - då flertalet andra länder nu erbjuder samma sak fast på ett enklare sätt?

Men att följa den fria invandringspolitiskabanan kan dock inte göras idag, jag tror att man måste börja med bostads och integrationsreformer för att sedan kunna tillåta fri invandring till Svea rike i syfte att sträva uppåt och följa med i världsutvecklingen.

Öppna upp för förändringar, öppna upp för ett bättre samhälle.


7 kommentarer:

Anonym sa...

Som du skriver så består USA mest mycket av invandrare...De stackars indianerna som bodde där från början är inte så många kvar.
Här i Dubai finns ingen "invandring" ingen kan bli UAEáre men dom kan jobba här på visa basis.
Idag läste jag att det var så många utlänningar här att de riktiga UAEárna knappt syns. Sverige kanske ska ta lite av det. Ska dom in i Sverige ska det vara visa som gäller och ska dom jobba, starta verksamhet så ska det vara visa osv. Kanske kriminaliteten skulle ta och minska lite MEN jag tror det är lite försent för Sverige att göra något sånt :P ja du vet... :D

Anonym sa...

Har hittat hit via din mamma, jepp jag är en gammal tant. Jag har två ledstjärnor i livet, den ena är FN:s deklaration om mänskliga rättigheter "Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter, de är utrustade med ett samvete och ett förnuft och bör handla gentemot varandra i en anda av broderskap". Så enkelt men samtidigt så j...la svårt.

JimmyH sa...

Svar till Lena:
Som det ser ut idag så är det för sent och man måste först och främst ta itu med de problem vi har med invandring för tillfället, d v s segregation och man måste även se till att ta vara om den kompetens vi får in i landet, då doktorer och f.d. HD-domare från Iran jobbar som taxichaufförer i Sverige är det något som är fel.

JimmyH sa...

Svar till Susanne:
Visst är det svårt, men sedan får man kolla till vad man själv anser är lämpligast för att värna om detta, t ex tycker jag själv inte att socialism är rätt någonstans för värde kan inte mätas i pengar, utan då är friare ideologier mer passande för mig personligen och jag skulle vilja hävda att människor har alla rättigheter i världen, i grund och botten, till skillnad från stater.
Med socialism så kontrollerar man allt otroligt hårt och det är inte statens plikt att se till så att allt fungerar, utan staten ska se till att inte allting går in i någon sorts kaotisk världsordning istället.

Anonym sa...

Jimmy var har du dina "rötter" Du låter så smart ,fast så ung .

JimmyH sa...

Haha, oj tack :)
Min rötter? Det beror väl på hur man ser på det hela :o)

Anonym sa...

Sv: Jojo men den dagen var ju riktigt lyckad. eller inte >.<